ДОСТАВКА И ПЛАЩАНЕ

Времето за изпълнение и доставка на булчински, шаферски букети, сватбена и декоративна украса, аксесоари, е минимум 7 дни. Доставката  е безплатна и се извършва само в гр. София, България, с изключение на продуктите от готовите колекции “Цветя за сватбата”.

Ние изработваме и доставяме цветя за Вашата сватба, избрани по няколко начина:

 • Украса на сватба, семейно тържество или корпоративно събитие по индивидуален проект, според Вашите идеи и желания

 • Цветя от колекциите ни “Цветя за сватбата”, които периодично обновяваме

 • Сватбена украса, избрана от сватбените ни пакети

КОЛЕКЦИИ “ЦВЕТЯ ЗА СВАТБАТА”

За да улесним Вашия избор и да предложим възможно най- ниска цена за украса на Вашето тържество, сватба или събитие, предлагаме колекции от продукти, от които да изберете отделни елементи за сватбената украса.

С  тези колекции Ви предлагаме възможност да оптимизирате сватбения си бюджет.

Това е лесен начин за нас, а и за всички бъдещи младоженци, които имат възможност сами да украсят сватбеното си тържество или са се доверили на сватбен агент или координатор, които биха могли да им помогнат в този аспект.

Възможно е да бъдат избрани и закупени един или повече продукти, в неограничени количества, както и да се закупят аранжировки и букети от различни колекции едновременно, за една и съща дата. Минималният брой продукти, които може да поръчате от тези колекции е 5 / пет/.

Поръчката и покупката на продуктите от колекциите в “Цветя за сватбата” е възможна до 20 / двайсет/ дни преди датата на събитието. Отказ от поръчка, промяна в дизайна и избрания цвят, както и възстановяване на заплатените суми след този минимален предварителен срок за изпълнение не са възможни.

КАК ДА ПОРЪЧАМ?

За да направите своята поръчка е необходимо да се спази следната последователност:

 1. Изберете продуктите, които желаете да закупите.
 2. Потвърдете тези продукти с бутон „Добавяне в количката”.
 3. Изберете дата и час за доставката.
 4. Попълнете адрес на доставката.
 5. Изберете начина на плащане.
 6. Завършете покупката с бутон „Купи”.
 7. При завършване но поръчката си следва да потвърдите, че сте съгласни с Условията за ползване на сайта и онлайн магазина , начина на плащане и условията за доставка.

Заплащането се извършва чрез банков превод.

За цялостна украса на събитие или сватба може да закупите специално подготвени и внимателно подбрани “Сватбени пакети”.

Доставката на закупени сватбени пакети до адреси в София е безплатна.

Банкова сметка на “Експеримент 2000″ЕООД:

IBAN: BG12BGUS 9160 1003 600 900

BIC:BGUSBGSF

Българо-Американска кредитна банка

Отказ от поръчка на закупени сватбени пакети или предплатени продукти от колекциите

Flowersinsofia.com приема ангажимент за доставка и украса с цветя само на едно събитие дневно. Закупувайки сватбен пакет или продукти от нашите колекции, клиентът ангажира датата в нашия календар и ние не приемаме повече поръчки за нея.

При последващ отказ от закупените продукти Flowersinsofia.com търпи финансови загуби заради отказа да поеме други поръчки от нови клиенти.

В случай, че заявите писмено Вашия отказ от закупени предварително сватбени пакети или отделни продукти, търговецът се задължава да върне сумата по банковата сметка на клиента, от която е направена покупката. Връщането на сумите зависи от срока, предшестващ датата на събитието, а именно –

 • до 60 дни преди датата на заявената доставка – 90% от сумата. Запазваме си правото да удържим 10% като невъзвръщаем депозит.
 • до 30 дни преди датата на заявената доставка – 50% от сумата
 • по-малко от 30 дни преди датата на доставка връщане на сумата не е възможно, поради вече направени разходи по поръчка и закупуване на цветя, помощни материали, консумативи и др.

Рекламации и отказ от поръчка на цветя

Рекламации и отказ от поръчка на цветя се приемат при получаването на доставката в следните случаи:

 • Продуктите не съответстват на заявените и потвърдени при онлайн поръчката.
 • При неспазен срок на доставката.

В случай, че не сте доволни от вида на получения продукт, можете да предявите претенции за частична компенсация или пълно възстановяване на сумата по поръчката в срок до 36 часа след нейната доставка.

Право на рекламация има само платецът на поръчката, а сумата се възстановява според начина на плащането й.

При удовлетворяване на рекламацията ще бъде издаден документ, който се заверява двустранно  и екземпляр от него се предоставя на клиента.

Поради естеството на предлаганите продукти / бързоразвалящи се свежи цветя /, поръчката може да бъде отказана най-късно 72 часа преди заявения срок на доставка.

                                                                                                Рекламации и връщане на продукти

Право на отказ

По смисъла на чл. 55 от ЗЗП купувачът има право да се откаже от поръчаните стоки в срок от 14 дни от получаване на доставката, в случай, че стоката не е използвана, цялостта на нейната опаковка е запазена и е съхранен нейният търговски вид, без следи от употреба, замърсяване или нарушена цялост.

Всеки потребител има право на отказ от закупената стока съгласно Закона за защита на потребителите, чл. 50 от ЗЗП,  и може да упражни правото си на връщане в 14 дневен срок от датата на получаване на закупените продукти. Разходите за връщане на закупен продукт от разстояние са за сметка на купувача.

 

Транспортните разходи за връщане и замяна са за сметка на клиента, освен в случаите когато:

 • получената стока явно не съответства на заявената в поръчката
 • грешката е настъпила в резултат на наша вина

На връщане подлежи цялата доставка, без да е необходимо да обявявате причината за вашия отказ.

Връщането на закупените продукти е възможно след попълване на формуляра за връщане на стоки или със съобщение в свободен текст на посочените в страницата за контакти електронни адреси.

Връщането на сумата става в срок от 14 дни от получаването на стоката в нашия офис. За приемането на стоката ще Ви уведомим по e-mail. Парите се възстановяват на посочената от Вас във формуляра банкова сметка.

Изключения, при които не се прилага правото на отказ са когато доставката касае стоки, изпълнени по индивидуален проект или идея на клиента и когато клиентът е юридическо лице, т.е. не е потребител по смисъла на §13, ал.1 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за защита на потребителя.

Рекламации

Рекламации на артикули, които не са изработени от естествени цветя, зеленина или други бързоразвалящи се продукти, се приемат до 3 дни от получаването на доставката в следните случаи:

 • Продуктите не съответстват на заявените и потвърдени при онлайн поръчката.
 • При неспазен срок на доставката.
 • Възстановяване на заплатената сума заедно с транспортните разходи се поемат от Продавача, след съставяне на Протокол с описание на причините за рекламацията. Този Протокол следва да бъде подписан от купувача. При удовлетворяване на рекламацията ще бъде издаден документ, който се заверява двустранно  и екземпляр от него се предоставя на клиента.
 • Възстановяването на сумата по посочена от клиента банкова сметка е в срок от 7 / седем/ работни дни от датата на подадената в писмен вид по електронен път рекламация.

ОТГОВОРНОСТ

За всички останали неописани случаи на възникване на претенции, рекламации и обезщетения, се процедира съгласно действащото законодателство в РБългария.

Страницата е притежание и се администрира от:

„Експеримент 2000” ЕООД, ЕИК 107516173,
Седалище и адрес на управление:
гр.София,ул.”Г.Раковски”93А