Украса на кръщене на момченце

Днес едно малко момче приема християнството и за гостите на кръщенето подготвихме тези ефирни, пълни с лятно настроение цветни аранжировки.

 

За украсата на масите на малкото семейно тържество избрахме цветя в бяло, кремаво, тъмно синьо, светло зелено и бледо виолетово.

 

Украса на кръщене

 

Използвахме бели и кремави рози, еустоми, физостегия, солидаго, лимониум и сезонна зеленина, които подредихме с много внимание и любов в малки кристални купи.

Благодарим от сърце на родителите за честта да бъдем малка част от светлия им празник и за доверието, което ни оказаха за изработката на тази украса! Екипът на Flowersinsofia.com пожелава на цялото семейство щастливи и пълни с обич мигове!

 

 

Flowersinsofia.com flowers&decor букети и декорация

Булчински букет с маргарити и бели рози

 

 

Ах, тези маргарити!

Вдъхновени от изящната им прелест, направихме бърза фотосесия в стил „бохо“.

Красиви, издръжливи, експресивни, те придават чар на всяка флорална композиция.

 

 

 

сватбена украса

Рози и жасмин – неочаквано добра комбинация

 

 

 

Розите в пастелни цветове от бледо розово до мек портокалов оранж са предпочитани цветя за сватбена декорация. Придават мекота и доза романтика на сватбеното тържество.

 

сватбена украса

 

Те са обичани заради играта на полутонове, които преливат ненатрапчиво един в друг.

 

сватбена украса

За булката винаги водещ и важен избор е роклята като модел, дължина, аксесоари. Букетът на младоженката винаги трябва да бъде съобразен с нея, както и с тоалетите на шаферките. При избора на цветната украса е трудно да сбъркаме каквото и да е, избирайки меки пастелни цветя за булчинския букет, бутониерите или декорацията на сватбените ритуали.

Ако решите да пренебрегнете класическото бяло като основен цвят на букета, смело може да разчитате на пудрено розовите и бледо оранжеви рози.

 

сватбена украса

А допълнени с жасминови клонки, те ще превърнат букета и украсата на сватбеното тържество в незабравимо удоволствие за очите и сърцата на гостите. За младоженците и шаферите тази комбинация е прелестен допълващ елемент към красотата на празника.

сватбена украса

Когато искате цветя за сватбата

…И изберете нас, за да направим украсата, прочетете тези лесни стъпки:

1. Обадете ни се по телефона или ни пишете, за да ни кажете датата. Приемаме заявки за две години напред.

2. Разкажете ни за Вашите желания, мечти и представи как искате да изглежда булчинския букет, украсата в ресторанта, бутониерите. Ще е много лесно, ако ни изпратите снимки, които Ви допадат.

 

FlowersinSofia.com – безплатна доставка на букети и цветни аранжименти

3. Ще се срещнем и обсъдим всички възможни детайли по отношение на цветята – вид, цветова гама, панделки, брой и разположение. В рамките на три дни след срещата ще Ви изпратим подробно описание на нашата оферта.

4. Щом харесате нашето предложение, запазваме датата в календара ни. Ако сте сигурни в датата, заплащате 10% от общата сума, което е невъзвращаем депозит и ще бъде приспаднат от финалното плащане.

5. До две седмици преди сватбата може да правите промени в дизайна и цветовата гама на цветната украса, ще бъдем на Ваше разположение за въпроси, консултации и съвети.

 

FlowersinSofia.com – безплатна доставка на букети и цветни аранжименти

 

6. Две седмици преди тържеството очакваме и пълно заплащане на уговорената сума с дебитна/кредитна карта или по банков път. Тогава ще уговорим как и къде да транспортираме цветята на следващия ден след сватбата.

7. Булчинският букет, букетите за шаферките, бутониерите и украсата на колата на младоженците ще бъдат доставени сутринта на датата на сватбата в избран от Вас час. А екипът ни ще декорира местата на церемонията и тържеството.

8. В деня след сватбата ще съхраним, опаковаме грижливо и транспортираме цветята според Вашето желание.

9. Ще бъдем признателни и щастливи, ако споделите Вашите снимки, впечатления и оценка за работата ни. За нас ще бъде удоволствие да бъдем част от празника Ви.

 

Flowersinsofia.com -булчински букети

FlowersinSofia.com – безплатна доставка на букети и цветни аранжименти

Цветната революция в Инстаграм

Инстаграм се оказа люлка на ново, почти революционно движение, което се зароди абсолютно случайно и набира доста привърженици. Цветната революция в най – новата социална мрежа се случва тук и сега. Тя има потенциала да промени индустрия с годишен оборот от около 7 милиарда долара.

Тенденцията да отглеждаме, използваме и творим с естествени, подбрани на случаен принцип, градински и диви цветя, билки, треви и клони, набира все повече последователи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Модерният букет от цветя драстично се различава от типичните червени рози или разноцветните хризантеми, с които сме свикнали. Тази промяна не е нова. В последните десетина години много млади цветари представят своите идеи за живот по – близо до природата. Те използват все по-често красиви местни сезонни цветя, клонки от диворастящи храсти и дървета. Тенденцията е много силна, но тя щеше да остане изолирана, скрита от очите на клиентите, ако не беше Инстаграм, социалната мрежа, която се развива с най – бързи темпове.

 

 

 

 

Инстаграм наистина успя да трансформира цветарската индустрия, защото привлича много млади хора в този бизнес. Те създават красив нов дизайн, който привлича потенциални потребители и печели истински фенове в цял свят. Тези млади хора, в по – голямата си част жени, попадат случайно в този бизнес. В началото обикновено започват с изработването на сватбена украса за приятели.

Въодушевени да пробват нови идеи, нови видове цветя, привлечени от красотата и аромата им, те творят наистина различни, смели и изумително красиви флорални аранжименти.

Някои от тях попадат в топ 10 на цветарите, чиито профил в Инстаграм е препоръчителен да бъде следван. А препоръките идват от страна на най – четените и популярни списания и блогове за цветя.

 

 

 

Доста фермери в Северна Америка и Западна Европа се профилират сериозно напоследък в отглеждането на цветя и декоративна зеленина. Профилират се за нуждите на местните флористи, наред с досегашното си традиционно производство на зеленчуци и плодове. Особено силна е тази промяна при фермерите, занимаващи се с еко земеделие, които са намалили драстично или напълно са изключили химикали и пестициди от употреба.

Така че, ако един влиятелен цветар използва, да речем, ръждиво оцветени ранункулуси, което е нещо като модерен цвят в момента, той може да намери фермер наблизо, който да ги отгледа почти веднага. Това наистина просто промени експоненциално пазара.

Моят съвет към всички настоящи и бъдещи цветари – създайте и развивайте свой профил в Инстаграм. Това ще Ви помогне да следите всички нови тенденции, да популяризирате собствения си бизнес, да черпите вдъхновение, да споделяте идеите си.

За написването на този текст вдъхновението дойде от оригиналната статия:

https://www.marketplace.org/2017/03/31/economy/instagram-florists-are-changing-7-billion-industry

Сватба с карамфили – за и против

Вашата сватба предстои и се замисляте за сватбената декорация, булчинския букет и се колебаете кои цветя да изберете за украса?

Заложете смело на карамфилите.

 

 

Те съществуват в почти всеки цвят на дъгата и са широко разпространени.

Карамфилите са на разположение през цялата година, имат деликатен аромат, изключително дълготрайни и издръжливи, с тях може да се изработи широк спектър от интересни форми.

Още един плюс: те са наистина на достъпни цени.

Красиво допълнение, а защо не и основна фигура в украсата на масите за гости, украсата на автомобила или сватбената арка при изнесения ритуал, те ще ви пленят със своята деликатност и наситеност.

Ще допринесат за богатството от цветове във възможно най-широк спектър от нюанси.

Карамфилът изживява своя ренесанс.

Дълги години това цвете беше презирано незаслужено дали защото е евтино, дали защото е толкова масово. Подценен и избягван, днес карамфилът отново се радва на внимание, както от страна на флористите, така и от клиентите на цветарските магазини заради многообразието на цветове, достъпността през цялата година, независимо от сезона, дълготрайната свежест и не на последно място скромната си цена.

 

Символ са на дълбока и чиста любов, преданост и приятелство. Легенда разказва, че той е бил любимото цвете на древногръцките богове. Латинското наименование на карамфила е Dianthus – цвете на боговете.

Карамфилите може да се използват в множество варианти на сватбената декорация. Той би би най- подходящ за сватбени проекти, замислени и изпълнени от флоралния дизайнер в бохо, рустик и industrial стил.

 

Цветята за сватбата – кратък пътеводител

Цветята за сватбата са неотменим елемент от сватбеното тържество. Този кратък примерен списък не е задължителен, но е добър ориентир, който да Ви помогне при избора на цветята за Вашия голям ден.

Цветята за сватбата оставят незабравим, романтичен и много красив спомен.

Цветята за младоженците и гостите са : булчински букет, венци за глава, шаферски букети, бутониери за младоженеца и шаферите, корсажи или гривни за ръце, цветни листенца за кошничките на малките шаферки, букет за хвърляне.

За церемониите – граждански и църковен ритуал – може да изберете цветя за украса на пътеката, по която минават младоженците, украса на олтар, арка за „изнесен ритуал“, украса на колата на младоженците, цветен декор за фотосесията.

Украсата на ресторанта може да включва украса на масата на младоженците, масите и столовете за гости, декорация на цялата зала, украса на тортата, украса на книгата за гости, таблото с разпределението на местата и украса на малките подаръчета или персоналната карта – меню на всеки гост.

Ето и няколко въпроса, които може спокойно да зададете на цветаря, когото ще изберете:

Как определя цената на украсата за сватбата – на брой цветя или ще предложи цялостна оферта за всички елементи от украсата? Как става заплащането – с капаро и в какъв процент, или изцяло? До колко дни преди сватбата ще може да правите промени във вида, обема и елементите от сватбената декорация?

Важно е да знаете дали той е ангажиран и с друга сватба в същия ден, както и каква е цената на транспорт и доставка на цветята до избраната локация. Дали ще се ангажира и на каква цена да пренесе цветята на следващия ден до дома Ви или да организира доставката им за благотворителна цел в детски или старчески дом, например?

В какъв стил ще изработи букетите и украсата за сватбата? Важно е да уточните до най – малка подробност вида и цветовете на цветята, както и какви допълнителни елементи за украса ще вземе под наем – вази, свещници, покривки, тишлайфери и т.н.

Попитайте, искайте съвет или насока, не се притеснявайте да зададете всички въпроси, които искате, защото сватбата е един от най – красивите моменти в живота Ви! Направете го и най – запомнящият се!

На добър час! 🙂

Как работим ние

Зад всеки успял мъж стои една силна жена, казват хората. А зад всяка прелестна сватба стои един цветар-вълшебник, допълваме ние.

flowersinsofia-com-bouquetsdecoration-007

Нашият екип се стреми да отговори на всички Ваши идеи, мечти и желания.

Наред с избора на ресторант, локация на открито, сватбен фотограф и водещ на празничното събитие, ще изберете и Вашия цветар, който да се погрижи за красивата флорална украса.

За да Ви улесним в избора на цветя и да спестим от времето Ви, ние предлагаме нашите услуги в сватбени пакети с приблизителни цени.

За Вашата сватба, ние можем да се погрижим за всички флорални елементи – от булчински букети, букети за „хвърляне“, шаферските букети, бутониери, корсажи, декор за церемонията и украсата на масите на гостите, както и доставка и монтаж на всички елементи от декорацията.

Работим по два варианта – с предварително зададен бюджет, при който изборът на стил, форма, цветя и дизайн е съобразен с него.

Другият вариант е съобразен с Вашите желания и предпочитания за стил – класически, индъстриъл, винтидж, рустик и т.н., броя на елементите в украсата и големината на аранжировките, и основно – от избора на цветята, техния колорит, брой и съчетания на цветове. Това е и предпочитан за нас начин на работа, който ни позволява да създадем в най- голяма степен уникалната украса за Вашето тържество, доближавайки се максимално до Вашите представи и желания.
Напишете ни кратко съобщение с датата на сватбата Ви, очаквания брой гости и какво бихте искали да ни поръчате – сватбени букети за булката и шаферките, бутониери, украса на масите за гости и масата на младоженците в ресторанта, декор на церемонията, украса на автомобил и т.н. Споделете ни и какъв цвят предпочитате за основен, темата на сватбата Ви, видовете цветя, които харесвате и не харесвате.
В кратки срокове – до два дни след като получим Вашето запитване, ще Ви изпратим нашата оферта с примерни цени. Да подготвим примерна оферта ще е доста по- лесно, ако предварително сме запознати с Вашите идеи, желания и представи, затова може да ни изпратите и снимки на флорални декори, които са ви харесали.
При съгласие от страна на клиента, уточняваме час и дата за среща и подробна консултация, която е безплатна, на която доуточняваме последни подробности и подписваме предварителен договор за предоставената услуга.
За да резервирате нашите услуги, заплащате предварително 20% невъзвращаем депозит от общата сума, а до две седмици преди събитието – и останалата част по договора.
Може да ни потърсите по всяко време за въпроси, съвети, насоки и помощ при организацията на Вашия сватбен ден на телефон 0884 090909, да ни пишете на посочения е-мейл или в страниците ни във Фейсбук, Инстаграм и Пинтерест.
flowersinsofia-com-%d0%be%d0%bd%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%bd-%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%bd-%d0%b7%d0%b0-%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8f-012

Да се влюбиш в цвете

                           “ От известно време в мислите ми упорито, настойчиво и периодично се завръща един мъж. Всъщност, предполагам, по-правилно е да го нарека „духовно лице“. Абат Лоренцо Берлезе бил италианец, роден в Кампомолино в годината, в която умират Дидро и Бах. Той е единственото момче и последното от 11 деца. Получава отлично образование в семинарията в Ченеда, но го влече ботаниката, на която е страстен любител от малък. Затова заминава във Франция и се установява близо до Париж, където създава голяма градина и оранжерии, посветени на едно единствено цвете – камелията. Прекарва следващите 40 години отдаден на тази си своя страст, без да се отклони и миг, без нищо друго да затрогне мислите или сърцето му. Значителното му лично състояние, наследено от неговия баща, му позволява свободата да пътува, което той прави непрекъснато, за да обогатява своята колекция. Посещава редовно Италия и Неапол, който до този момент е един от центровете на култивирането на камелиите. Разказва как в края на една особено студена пролет, пренасяйки млади насаждения за своята градина и палейки кандило, за да се стопли в каретата, се запалва и едва не изгаря, докато се опитва да извади растенията. Друг път пък отива в Белгия, където, твърди той, край Брюксел се намирала най-добрата почва за тяхното отглеждане. Завръща се с няколко десетки каруци с пръст и обмисля дори възможността да си купи слон, който да прави тор за градината. В Париж цяло десетилетие се носела легендата за това как той направил грандиозен скандал на Дюма-син, когато разбрал, че е избрал за цвете на неговата Маргьорит Готие камелията, защото мислел, че тя няма аромат. Бил близък с повечето членове на висшето френско общество. Бил съосновател и вице-президент на Кралското френско ортикултурно дружество в Париж. В началото на 40-те години публикува тритомната си монография, посветена на камелиите, която и до днес се чете като библия от всеки, който обича това цвете. В книгите има рисунки на всяка позната от него камелия, с описание на нейните характеристики и изисквания. Самият Лоренцо Берлезе създава повече от двеста нови сорта с кръстоски, а на молбите на големи ботанически градини откликва винаги с охота и желание. През пролетта на 1861 г., докато четял новините как Рим е обявен за столица на Кралство Италия, правел планове за разширяване на оранжериите и за прокарване на по-модерно отопление, което, за разлика от традиционните дървени печки, по-малко да застрашава с пожар (споменът от каретата никога не го бил напуснал). Искал да отиде и до Лугано, където бил чул за свой колега, страстен почитател на камелиите.
На другия ден абат Лоренцо Берлезе заминал с малко дрехи за Париж, както имал често навик да прави. Там обаче се срещнал с адвокат, продал имението си и отпътувал за своето родно Кампомолино, без да се върне никога повече в оранжериите, които бил създавал почти половин век. Настанил се в къщата на баща си, където все още живеели една или две от сестрите му и останал там до смъртта си след три години. Имал съвсем малка градинка, в която гледал едва няколко вида билки и домати. Никога повече не видял камелия и не споменал нейното име. Живеел така, сякаш е изтрил от съзнанието си целия спомен от реално…целия му живот. Цялата страст, цялата отдаденост и любов…всъщност, никой не може да каже дали били изчезнали или били много дълбоко скрити. В някоя гънка на сърцето, в някой стон на душата.
Лоренцо Берлезе не споделил на никого какво било продиктувало това решение. Опитите на всички негови близки да го накарат да каже нещо се огънали и спънали в изключителния характер на този човек, който обикалял Европа за семена, който бдял по цели нощи в най-студените периоди на годината, за да поддържа температурата и който с цената на живота си дори бил готов да защити това, което толкова обича.
Но абат Лоренцо Берлезе все пак излязъл от своя дом, без дори да погледне назад към своите камелии.
Мислите, че искам да знам защо го е направил? Разбира се 🙂 Но преди всичко, повече от всичко, искам да знам как е съумял да живее след това. Дали се е събуждал сутрин и за миг или два, в онзи промеждутък между съня и реалността, отново не е бил край Париж? Дали не му се е случвало да се обърне внезапно и да търси с поглед своите цветя? Дали умирайки, те не са били все пак последното, за което е мислил и за което е копнял?“

С огромна благодарност към Radost Py, която ни подари този свой авторски текст.

Снимки: Интернет