Цветната революция в Инстаграм

Инстаграм се оказа люлка на ново, почти революционно движение, което се зароди абсолютно случайно и набира доста привърженици. Цветната революция в най – новата социална мрежа се случва тук и сега. Тя има потенциала да промени индустрия с годишен оборот от около 7 милиарда долара.

Тенденцията да отглеждаме, използваме и творим с естествени, подбрани на случаен принцип, градински и диви цветя, билки, треви и клони, набира все повече последователи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Модерният букет от цветя драстично се различава от типичните червени рози или разноцветните хризантеми, с които сме свикнали. Тази промяна не е нова. В последните десетина години много млади цветари представят своите идеи за живот по – близо до природата. Те използват все по-често красиви местни сезонни цветя, клонки от диворастящи храсти и дървета. Тенденцията е много силна, но тя щеше да остане изолирана, скрита от очите на клиентите, ако не беше Инстаграм, социалната мрежа, която се развива с най – бързи темпове.

 

 

 

 

Инстаграм наистина успя да трансформира цветарската индустрия, защото привлича много млади хора в този бизнес. Те създават красив нов дизайн, който привлича потенциални потребители и печели истински фенове в цял свят. Тези млади хора, в по – голямата си част жени, попадат случайно в този бизнес. В началото обикновено започват с изработването на сватбена украса за приятели.

Въодушевени да пробват нови идеи, нови видове цветя, привлечени от красотата и аромата им, те творят наистина различни, смели и изумително красиви флорални аранжименти.

Някои от тях попадат в топ 10 на цветарите, чиито профил в Инстаграм е препоръчителен да бъде следван. А препоръките идват от страна на най – четените и популярни списания и блогове за цветя.

 

 

 

Доста фермери в Северна Америка и Западна Европа се профилират сериозно напоследък в отглеждането на цветя и декоративна зеленина. Профилират се за нуждите на местните флористи, наред с досегашното си традиционно производство на зеленчуци и плодове. Особено силна е тази промяна при фермерите, занимаващи се с еко земеделие, които са намалили драстично или напълно са изключили химикали и пестициди от употреба.

Така че, ако един влиятелен цветар използва, да речем, ръждиво оцветени ранункулуси, което е нещо като модерен цвят в момента, той може да намери фермер наблизо, който да ги отгледа почти веднага. Това наистина просто промени експоненциално пазара.

Моят съвет към всички настоящи и бъдещи цветари – създайте и развивайте свой профил в Инстаграм. Това ще Ви помогне да следите всички нови тенденции, да популяризирате собствения си бизнес, да черпите вдъхновение, да споделяте идеите си.

За написването на този текст вдъхновението дойде от оригиналната статия:

https://www.marketplace.org/2017/03/31/economy/instagram-florists-are-changing-7-billion-industry

You must be logged in to post a comment.