Flowersinsofia.com bulchinski buket

Какъв ще бъде булчинския ми букет?

Всяко младо момиче в определен момент си представя как би изглеждало като булка. След избора на роклята и локацията идва времето и за избора на цветята, и по- специално вида на булчинския букет.

Flowersinsofia.com bulchinski buket

букет за булка

 

Твърде много стилове, твърде много възможности на пръв поглед, а и предпочитанията се променят с времето.

Най- разпространеният стил е ръчно събраният букет.  Както подсказва името, това е букет цветя със стъбла, групирани заедно по неструктуриран начин и вързани обикновено с панделка. Минималистичните ръчно вързани букети са популярни, като много булки избират да носят само три или четири цветя с дълги стъбла.

кръгъл събран класически булчински букет с бели и кремави рози, еустоми и златни акценти

 

Подобен по популярност  е по-структуриран букет, състоящ се от малка, плътно опакована група цветя, всички подрязани на една и съща дължина. Стъблата са увити плътно с панделка или дантела. Този букет изглежда почти кръгъл.

булчински букет в лилави божури

Булчински букет с божури

 

Букетът в стил бидермайер е кръстен на европейски стил на интериорен дизайн и е подобен на структурирания с полукръглата си форма. Разликата е, че цветята са подредени в тесни концентрични кръгове в контрастиращи цветове, за да придадат драматичен ефект.

Помандър букет
Необичаен избор за булчински букет, помандърът е сфера или топка от цветя, носена с примка от панделка. Въпреки че помандерът, известен още като топка за целуване, може да изглежда много романтично и младежко за булка, той по-често се използва за малките шаферки.
булчински букет в бяло и розово
Удължен букет
За бляскава булка, издълженият букет е поразителна алтернатива на традиционните форми на букети. Булката носи редица цветя с дълги стъбла като кали, делфиниуми или рози с дълги стъбла, притиснати в ръцете си в стила на актриса, получила цветя в края на шоуто.
булчински букет от бели кали

Букети и цветна украса

Много красиви и запомнящи се са каскадните букети.
Каскадата е много традиционна и стилна форма на букет. Цветята са подредени така, че да изглеждат сякаш текат над ръцете на булката и надолу към краката й. Този стил на букет може да бъде изключително голям, но имате избор и с по-малките модерни версии, известни като “сълзи”.
Букетите, изработени върху “микрофон” с метална или пластмасова дръжка са доста търсени заради компактния им вид и окръглена форма. Те са леки за носене. Може да бъдат изработени и в по-свободна, не толкова ангажиращо кръгла форма, като отделни нежни стръкове цветя и зеленина се оставят свободни и асиметрични. Това придава по-голяма лекота и въздушност на букета.
Сватба през септември
Букет – ветрило е идеален за винтидж сватба и се състои от обикновено пластмасово ветрило, преплетено с цветя и листа. Това дава доста поразителна форма на цветята и се откроява като много различен от традиционните булчински букети.
Букетите в стол бохо набират популярност в последните години със своя атрактивен и запленяващ цар. В тях, освен традиционните цветя, може да бъдат вложени и сухи елементи – цветя, палмови листа, сухи треви. Изработват се в свободна, често асиметрична форма и носят wow – ефект.
FlowersinSofia.com svatbena ukrasa
Най- важният въпрос пред бъдещите булки е кой стил им подхожда най – много и какъв тип цветя биха искали да бъдат включени в техния букет. Защото роклята и букетът изразяват в най – категорична степен собствения стил и характер.
Flowersinsofia.com bulchinski buket

Comments are closed.